O nama

HPC-SPG d.o.o. registrirana je i specijalizirana tvrtka za upravljanje i održavanje nekretnina – stambenih i poslovnih objekata.

Hrvatski poslovni centar – stambeno poslovno gospodarstvo d.o.o.

registrirana je i specijalizirana tvrtka za upravljanje i održavanje nekretnina – stambenih i poslovnih objekata. Kao jedan od najvećih privatnih upravitelja u Zagrebu i okolici, te jedna od prvih tvrtki registriranih za djelatnost upravljanja nekretninama, kroz višegodišnje iskustvo u navedenim poslovima od prvog dana primjene Zakona o vlasništvu i drugim stvarnim pravima, sada upravljamo s više od 7.000 stambenih i poslovnih prostora i garaža na lokacijama u Zagrebu, Sesvetama, Samoboru, Svetoj Nedelji, Bregani, Zaprešiću, Ivanić Gradu, Konjščini, Poreču i Murteru. Uspješno obavljamo preliminarne poslove i poslove upravljanja zgradama iz programa poticane stanogradnje – POS u suradnji sa suvlasnicima, APN-om i izvođačima radova, a u posljednjih nekoliko godina posebno smo se specijalizirali za upravljanje poslovnim objektima. U mogućnosti smo organizirati i obaviti sve poslove upravljanja i održavanja zgrada jer tvrtka ima stalno zaposlenih 7 djelatnika – ekonomske, pravne, građevinske struke, kao i stručnjake svih ostalih popratnih aktivnosti.  Izvođenje radova i popravaka na zgradi, te nadzor nad radovima povjeravamo i ugovaramo samo s najkvalitetnijim vanjskim suradnicima i kooperantima.

Najvažnije aktivnosti koje su obilježile naš dosadašnji rad:

 • 1998

  Seminari

  1998 - 2005 g. organizirali smo 5 seminara – savjetovanja s temom upravljanja i održavanja kako bismo sve sudionike u procesu upravljanja zgradama – suvlasnike, predstavnike, tijela državne uprave i lokalne samouprave, te upravitelje zgrada, educirali o njihovim pravima i obvezama.

 • 2001

  Hrvatska udruga upravitelja

  jedan smo od utemeljitelja i osnivač Hrvatske udruge upravitelja zgrada. Vlasnik i osnivač tvrtke ujedno je i tajnik Udruge.

 • 2004

  Vodič za suvlasnike zgrada

  izdali smo prvu specijaliziranu knjigu o upravljanju i održavanju zgrada i kulturi stanovanja ”Vodič za suvlasnike zgrada – Priručnik o stanovanju” kojim smo na jednostavan i pristupačan način pokušali prvenstveno suvlasnicima zgrada, kao i svima koji sudjeluju u procesu upravljanja i održavanja, približiti problematiku kvalitetnog upravljanja. U pripremi je i drugo izdanje Vodiča.

 • 2004

  Sustav upravljanja kvalitetom

  prvi smo privatni upravitelj koji je u svoje poslovanje implementirao sustav upravljanja kvalitetom i certificirao ga prema međunarodnoj normi ISO 9001

 • 2010

  Potpisnik Kodeksa poslovanja i ponašanja upravitelja nekretninama

  član smo Udruženja upravitelja nekretninama Hrvatske gospodarske komore, te koautor i potpisnik Kodeksa poslovanja i ponašanja upravitelja nekretninama od 16. ožujka 2010. godine upisan u Popis upravitelja nekretninama potpisnika Kodeksa poslovanja i ponašanja upravitelja nekretninama pod rednim brojem 331-09/02.

 • 2012

  Dani otvorenih vrata

  održani su prvi “Dani otvorenih vrata upravitelja HPC-SPG d.o.o.” Tim i sličnim manifestacijama svojim korisnicima pokušavamo informacije o upravljanju zgradama učiniti što dostupnijima.