O nama

HPC-SPG d.o.o. registrirana je i specijalizirana tvrtka za upravljanje i održavanje nekretnina – stambenih i poslovnih objekata.

Hrvatski poslovni centar – stambeno poslovno gospodarstvo d.o.o.

registrirana je i specijalizirana tvrtka za upravljanje i održavanje nekretnina – objekata stambene i poslovne namjene.

Kao jedan od najvećih privatnih upravitelja u Zagrebu i okolici, te jedna od prvih tvrtki registriranih za djelatnost upravljanja nekretninama, kroz 20-ogodišnje iskustvo u navedenim poslovima, od prvog dana primjene Zakona o vlasništvu i drugim stvarnim pravima, sada upravljamo s više od 7.000 stambenih i poslovnih prostora, te garaža na lokacijama u Zagrebu, Sesvetama, Samoboru, Svetoj Nedelji, Bregani, Zaprešiću, Ivanić Gradu, Poreču i Murteru. Uspješno obavljamo i preliminarne poslove i poslove upravljanja zgradama iz programa poticane stanogradnje u suradnji sa suvlasnicima i izvođačima radova, a specijalizirali smo se i za upravljanje poslovnim objektima. U mogućnosti smo organizirati i obaviti sve poslove upravljanja i održavanja zgrada jer tvrtka ima stalno zaposlene djelatnike ekonomske, pravne, građevinske struke, kao i stručnjake svih ostalih popratnih aktivnosti.  Izvođenje radova i popravaka na zgradi, te nadzor nad radovima povjeravamo i ugovaramo samo s najkvalitetnijim vanjskim suradnicima i kooperantima.

Najvažnije aktivnosti koje su obilježile naš dosadašnji rad:

 • 1998

  Seminari

  1998 - 2005 g. organizirali smo 5 seminara – savjetovanja s temom upravljanja i održavanja kako bismo sve sudionike u procesu upravljanja zgradama – suvlasnike, predstavnike, tijela državne uprave i lokalne samouprave, te upravitelje zgrada, educirali o njihovim pravima i obvezama.

 • 2001

  Hrvatska udruga upravitelja

  jedan smo od utemeljitelja i osnivač Hrvatske udruge upravitelja zgrada. Osnivač tvrtke ujedno je i tajnik Udruge.

 • 2004

  Vodič za suvlasnike zgrada

  izdali smo prvu specijaliziranu knjigu o upravljanju i održavanju zgrada i kulturi stanovanja ”Vodič za suvlasnike zgrada – Priručnik o stanovanju” kojim smo na jednostavan i pristupačan način pokušali prvenstveno suvlasnicima zgrada, kao i svima koji sudjeluju u procesu upravljanja i održavanja, približiti problematiku kvalitetnog upravljanja. U pripremi je i drugo izdanje Vodiča.

 • 2004

  Sustav upravljanja kvalitetom

  prvi smo privatni upravitelj koji je u svoje poslovanje implementirao sustav upravljanja kvalitetom i certificirao ga prema međunarodnoj normi ISO 9001

 • 2010

  Potpisnik Kodeksa poslovanja i ponašanja upravitelja nekretninama

  član smo Udruženja upravitelja nekretninama Hrvatske gospodarske komore, te koautor i potpisnik Kodeksa poslovanja i ponašanja upravitelja nekretninama od 16. ožujka 2010. godine upisan u Popis upravitelja nekretninama potpisnika Kodeksa poslovanja i ponašanja upravitelja nekretninama pod rednim brojem 331-09/02.

 • 2017

  Nositelj smo AAA certifikata bonitetne izvrsnosti

  koji predstavlja jedan od najvažnijih europskih standarda kojima se definira kvaliteta poslovanja te je, drugim riječima, međunarodno priznata oznaka ekonomske kvalitete poslovnog subjekta. Biti nositeljem ovog certifikata jedno je od rijetkih priznanja kojim tvrtke dokazuju svojim potencijalnim poslovnim partnerima i klijentima da su odgovorna i kvalitetno vođena tvrtka s kojom treba poslovati. Certificiranjem smo se tako svrstali uz sam bok najboljim europskim poduzećima.